Θεοφάνεια. Λαμπρότης, σε Ουρανό και σε Γη

 

Στη Βέροια, σ'ενα κατάλληλο σημείο διεξόδου του ποταμού Τριπόταμου), κατεβάζουν τη σιδερένια φραγή, και έτσι δημουργείται ευρύχωρη λίμνη!.

Παρατηρείστε τα περιστέρια, που εξαπλύονται την ώρα της φράσης «καὶ τὸ Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς».

Όμορφο χαριτωμένο.  απαύγασμα εμπνεύσεως της λαϊκής ψυχής του Γένους.

(ρωτώ τον εκτροφέα των περιστεριών, που ήταν πλάϊ μου: τί θα γίνουν τα 5 αυτά περιστέρια σας;  -Θα ξαναγυρίσουν στον περιστερώνα τους. Και αν τύχει, και με κομένα τα φτερά και περπατώντας, θα γυρίσουν πίσω!..

Παρατηρείστε τον υπερήλικα, που βγαίνει μπροστά για να κερδίσει (παρανόμως) χρόνο! αλλά τελικά δεν τον ωφέλησε η κατεργαριά.. Αρκεί η προσπάθεια.

Παρατηρείστε 2 εφήβους με μαύρη φόρμα, που αγωνίζονται φιλότιμα.

Παρατηρείστε 2 παιδιά πίσω, στην ακροποταμιά., που μπαίνουν και αυτοί στα νερά, αλλά ίσα-ίσα για την .. προσπάθεια. Πάντως για το καλό του χρόνου, για να αγιασθούν.

Παρατηρείστε επίσης, πώς, αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό (πρώτευσε, αλλά μέσα στη βιασύνη του ζήλου του, κόντεψε να Τον προσπεράσει, και φώναξε ο κόσμος, και ανέστρεψε).. Παρατηρείστε πώς Τον ασπάζεται με ευλάβεια και πίστη, αλλά συνάμα και Τον προσφέρει στους συν-κολυμβητές, για να πάρουν και αυτοί ευλογία, για το άθλημά τους..   


Παρατηρείστε και τα άλογα που κολυμπούν θαυμάσια στα βαθιά, αλλά και κορδώνονται και παίρνουν κουράγιο και ρυθμό, με τον ήχο των τυμπάνων.

Και οι αναβάτες γενναίοι και δυναμικοί τα προτρέπουν να λάβουν μέρος και αυτά στο πανηγύρι και να αγιασμούν κι αυτά μαζί με όλη την Κτίση..