Κιβωτός του Κόσμου

Υπάρχει μια βασική, μια διαχρονική αρχή στην πορεία της ανθρώπινης συνύπαρξης, της Κοινωνίας.

«Ό,τι καλό δεν μπόρεσες εσύ να φτιάξεις, μην το χαλάς»!

«Άλλωστε, αν το χαλάσεις, δεν θα είσαι άξιος να το ξαναστήσεις»... 

Σχετικό είναι και αυτό που διατάζει ο Απ.Παύλος: «το πνεύμα μη σβέννυτε»!  (Α'Θεσσ. ε'19) Τον ενθουσιασμό και την πνοή για κάθε καλό έργο, τα οποία εμπνέει το Άγιο Πνεύμα, και Εκείνο -Αυτοδέσποτο και Μεγαλουργικό- «όπου θέλει πνει! και την φωνήν Αυτού ακούεις, αλλά ουκ οίδας πόθεν έρχεται και πού υπάγει».. (Ιω. γ'8)

Εδώ, λοιπόν, τί παρατηρούμε;

Κάποιοι ανίκανοι κυβερνώντες φθονούν την εκτεταμένη εργασία ενός «παπαδάκου».


Και δεν ντρέπονται που ήσαν ανάξιοι να πράξουν κάτι ανάλογο, για να αντιμετωπίσουν μια κοινωνικη ανάγκη, αλλά σπεύδουν να κατεδαφίσουν ό,τι με κόπο και χρόνια και πνοή και μεράκι και ιδιαίτερη ικανότητα έπραξε εκείνος.

Επίσης, ενώ είχαν στα χέρια τους τη δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση και την ευθύνη, να εποπτεύουν και εγκαίρως να διορθώνουν λάθη και παραλείψεις, αδράνησαν και αμέλησαν, και ξαφνικά εξαπολύουν επίθεση φρικτή!. Αυτοί οι ένοχοι!..

Και όλη η βουλιμική αυτή βιασύνη τους υπαγορεύεται από το κίνητρο να αρπάξουν Διοίκηση και Χρήμα και Περιουσία!  Τα οποία με μαθηματική ακρίβεια (το έχουμε δει άπειρες φορές το έργο) θα τα διασπαθίσουν!..

Εδώ, θα θυμηθώ και θα αναφέρω το εξής δεδομένο:

Το Αμερικανικό Κράτος, όταν συλλάβει κάποιον Χάκερ, που κατόρθωσε και ξετίναξε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας και μπήκε στα άδυτα και απόρρητα του Κράτους, του προτείνει το εξής:

«Είσαι απίθανος! Τα κατάφερες θαυμάσια, εκπληκτικά, πολύ καλύτερα από μας. Λοιπόν, δεν θα σε τιμωρήσουμε. Απλώς σε .. προσλαμβάνουμε! Μας χρειάζεται το μυαλό σου»!!

Αυτό, που άλλοι κάνουν για extreme παραβατικούς και επικίνδυνους, ήταν δύσκολο οι πωλιτικοί μας, που καμώνονται πως νοιάζονται, να το πράξουν και εν προκειμένω;

Και για όποιους άλλους πήγε να πάρει η μπόρα: (χαμόγελο του παιδιού, χωριά sos, το σπίτι της Βεργίνας και ό,τι άλλο)..

«Άνθρωποι!  Διορθώστε, υποδείξτε, πλαισιώστε, στηρίξτε. Μην καταστρέφετε, και μάλιστα με τόση εμπάθεια και μανία»!!

Λάβετε δε υπ'όψη σας ότι, αφού καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, που έντεχνα δημουργήσατε, η συνείδηση του λαού, που χθές είχε σφραγίσει με εκτίμηση το έργο του π.Αντωνίου, θα ξαναστηθεί όρθια και μάλιστα ως κριτής, για να σας στιγματίσει εσάς, τους σημερινούς δόλιους κήνσορες..