όχι πανικός όχι λατρεία Ειδώλων..

Διαχειρίζομαι ένα Blog, το οποίο προσφέρει τις τρέχουσες Εκκλησιαστικές Ακολουθίες
συντεταγμένες και προσαρμοσμένες στις προσεχείς ημερομηνίες, προς εξυπηρέτησιν κυρίως των πρωτοπείρων Ιεροψαλτών, αλλά και Ιερέων, που ταξιδεύουν σε μακρινά εκκλησάκια ή Ενορίες (πχ του Εξωτερικού ή των Ιεραποστολών) και δεν μπορούν να μεταφέρουν τον όγκο των απαιτουμένων Βιβλίων της Εκκλησίας.

Σ'αυτό το Blog έγινε προσφάτως μια "συζήτηση", την οποία θεωρώ πολύ αναγκαίο και ωφέλιμο να σας γνωστοποιήσω.
Την παραθέτω:

2020 ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Γνωρίζω -και γνωρίζετε- ότι δεν τελούνται Ακολουθίες στους Ναούς.
Ωστόσο, δημοσιεύω και αναρτώ και σας προσφέρω τις τεταγμένες (στοιχειώδεις) Ακολουθίες.
Γιατί;
1ον. Αγνοώ τους παρανόμους Νόμους. Τους θεωρώ ότι δεν υφίστανται!. Είναι ενάντιοι στο Σύνταγμα και στην ψυχή μας!. Στέκονται στο αέρα. Η ψυχή μου, που δεν μπορεί να την ορίσει κανένας νόμος, καμιά Δημοκρατία ή Δικτατορία, πατάει στη γη.. Στέρεα.. Μαζί με τον Θεό της, τον Ζώντα Θεόν!
2ον. Ατομικά μπορούν πολλοί να μπαίνουν και αφομοιώνουν το μήνυμα της κάθε Σαρακοστιανής μέρας. Και μη μας πουν οι εναντίοι ότι και αυτό θα το καταδιώξουν και θα το τιμωρήσουν με πρόστιμο ή φυλακή !!
3ον. Υπάρχουν Μοναστήρια εν κόσμω, που λειτουργούν. Νομίμως!!!
4ον . Υπάρχουν «νόμιμες» Ενορίες, που είτε μέσω ΕΡΤ, είτε Διαδικτυακά λειτουργούν και εκπέμπουν.   (αυτές οι φράσεις «νομίμως» αναφορικά με την Θρησκεία, τί ωραία που ηχούν σε καιρό Δημοκρατίας !!
5ον. (καλό είναι να το ξέρουμε κι αυτό)  Υπάρχουν και Κατακόμβες!.. Και θα υπάρχουν!. Και δεν θα τις βρούνε, ούτε θα τις καταργήσουν ποτέ οι Διοκλητιανοί, οι Εμβέρηδες και οι Σταλίνιδες…
Σας προσφέρω και μια άλλη σκέψη μου σχετικά με την εξωφρενική επικαιρότητα:
Πάσχα 2020:
ολιγοπιστία και μικροψυχία.. αυτό είναι το πρόβλημα!.
Σου λένε, «η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη, αλλά κινδυνεύει ένα παιδί στο νησί ή πνίγεται ένα καραβάκι».. Κάνεις το σταυρό σου και πιστεύεις στο ιδανικό και φθάνεις και σώζεις..
Σου λένε, «δεν έχεις χρήματα, Ναός δεν χτίζεται».. Εσύ όμως το ποθείς, το πιστεύεις ότι θα ευλογήσει ο Θεός, ότι είναι αναγκαίο και επείγον να γίνει, και ο Ναός χωρίς να το καταλάβεις ανυψώνεται μεγαλοπρεπής!. Όλοι οι Ναοί, που στολίζουν την Ελλάδα μας τα τελευταία 50 χρόνια (αμέτρητοι Ναοί) έτσι χτίσθηκαν!..

Και εδώ.
Θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρος ο «πιστός» Τσιόδρας:
«Πάμε δια πίστεως! Δεν θα αρνηθούμε τον Λυτρωτή! Δεν θα σκορπισθούμε σαν τους δειλούς πρώην μαθητές και ενθουσιώδεις (πρώην) ακολούθους και τους ενθουσιασμένους πρώην ευεργετηθέντες. Δεν θα προδώσουμε ανάλγητοι και ασυνείδητοι σαν τον Ιούδα».
Τρομερό να ακούσουμε «οι πάντες θα με εγκαταλείψετε».
Τρομερό να εφαρμοσθεί και σε μας το «εάν υποστείληται -ζαρώσει από δειλία- ουκ ευδοκεί (σε αυτόν) η ψυχή μου».  (Εβρ. ι’38)

(αγαπητέ κ.Τσιόδρα, αν δεν μπορείς να πεις τα ανωτέρω και να πρωτοστατήσεις, ΦΥΓΕ ! ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ! κινδυνεύεις να σε ρουφήξει η καταβόθρα τους) …
Υπάρχουν αμέτρητοι «Επιστήμονες», για να παίξουν το αθειστικό στημένο παιχνίδι τους!..
ΖΗΤΟΥΜΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ ΚΑΙ ΖΩΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ !!!
Σεβ.Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης

ΥΓ Κάποιος προφανώς ευσεβής Ορθόδοξος ακόλουθος του «Ακολουθίες» μου έγραψε κάτι σήμερα (5/4/20), σχολιάζοντας τα πιο πάνω εισαγωγικά λόγια μου.

Επειδή και άλλοι ακόλουθοι του Blog, φιλακόλουθοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιθανώς να απόρησαν με το πιο πάνω λόγια μου ή τα θεώρησαν άτοπα ή υπερβολικά, θα προσθέσω δυό ακόμη σκέψεις:
  1.  Σήμερα, η «Επιστήμη» κάνει θραύση και επιδιώκει να καταργήσει την πίστη. Οι άθεοι κατά κορον την χρησιμοποιούν. «παλιά οι άνθρωποι φοβόντουσαν τον κεραυνό και θρήσκευαν, επειδή δεν ήξεραν.. Τώρα ξέρουμε»!   Αλλ΄δεν είναι μόνο αυτό. Επηρεασμένοι οι πάντες από τη μαγεία και τις κατακτήσεις και προπαντός τις περαιτέρω, ακομη και ουτοπικές, υποσχέσεις, αναδεικνύουν και Ημίθεους, θεότητες ειδωλικές, που απορρέουν από την Επιστήμη. Και διακατέχονται από ψύχωση, μην τυχόν και τους μφισβητήσει κανείς αυτούς τους Ημίθεους, οι οποίοι είναι Παντοδύναμοι και θα σώσουν τις ζωές μας!  (Τί άλλο;)  Κι αν επισημάνεις κάποιο λάθος του «Ημίθεοι» εξανίστανται και ορμούν να σε λυντσάρουν!..  Οι Ημίθεοι δεν κάνουν λάθη. Και επι πλέον, αν δεχθούμε ότι κάνουν, καταρρέουν όλες οι βεβαιότητές μας και συνάμα προσβάλλεται η νοημοσύνη και η προσωπικότητά μας, διότι -ατυχώς- τους λατρέψαμε..
2.  Ο κ.Τσιόδρας ευρίσκεται και ο ίδιος στις παραμονές του Πάσχα. Δηλώνει ότι είναι θρησκευόμενος και ψάλτης. Ερωτώ: ο ίδιος και οι συγγενείς του επίσης, τί θα πράξουν εν όψει των υπαρχόντων μέτρων;;   Υπάρχουν προφανώς οι εξής επιλογές με τα συνακόλουθα διλήμματα: α. Θα πάει μάνος του και θα ψάλει μάλιστα και θα απολαύσει την Πασχαλιάτικη Παννυχίδα. Ερήμην όλων των άλλων. Και συγγενών και συγ-χριστιανών, όπως έπραξε στη Θ.Λειτουργία στα Σπάτα. (ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ψυχανεμίζομαι ότι τον έβαλε σε απόσταση και ψύχρανε την σχέση του μαζί του -ψάξετέ το). Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως πού είναι το ενδιαφέρον και ο πόνος για τον συνάνθρωπο και μάλιστα για τους οικείους του, για τους οποίους προσφάτως (γονείς του) έχυνε δάκρυα… β. Να μην πάει καθόλου. Αλλ’ εν τοιαύτη περιπτώσει, τί χριστιανός είναι..  γ. Να φροντίσει, λόγω κύρους και γνωριμιών, να λειτουργηθεί (κρυφά) και αυτός και η οικογένειά του, και οι γονείς και ο πενθερός του Ιερέας π.Κων/νος. υτό όμως είναι το ακόμη χειρότερο. Απαγορεύει σε όλους, στηρίζει την άθεη και παράλογη και πολέμια της Εκκλησίας Κυβέρνηση
, αλλά χρησιμοποιεί την ίδια την Κυβέρνηση, για να κάνει εξαίρεση και παρανομία για τον εαυτό του και τους δικούς του..

Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα, πείτε την και σε μένα, πρωτίστως όμως στον ίδιο, για να τον βγάλετε σε δύσκολη θέση.

Επίσης, μπορείτε να περιμένετε να μιλήσουν τα γεγονότα και να συμπεράνετε.

Τέλος, εσείς οι λάτρεις του Ημιθέου, μπορείτε να κάνετε Πάσχα μπροστά στο Άγαλμά του (θυμάστε εκείνη την εικόνα τη χρυσή του Ναβουχοδονόσορος;) ΟΚ
Αρχιμ.Θεολόγος Αμπόνης