οι Πιστοί φυλακισμένοι, αποκλεισμένοι, τιμωρημένοι!!


Η Κυβέρνηση επέβαλε στους Έλληνες Πολίτες αναγκαστικό και αυστηρό εγκλεισμό στα σπίτια τους (είναι η γνωστή, νομίζω, επιβαλλόμενη ποινή σε παραβατικούς ανθρώπους του "κατ'οίκον περιορισμού", στην προκείμενη περίπτωση όχι τόσο δικαιολογημένα και χωρίς ορίζοντα τέλους!!), επέτρεψε κάποιες πολύ φειδωλές εξαιρέσεις, διαρκώς όμως προσθέτει και νέες διευκρινίσεις για την «κατ'εξαίρεση μετακίνηση πολιτών».
Έχουν διευκρινίσει με Νόμο, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, ότι οι Αλλογενείς Μετανάστες μπορούν να κινούνται ελεύθερα από τις 7 το πρωϊ μέχρι τις 7 το βράδυ, σε ομάδες, που δεν θα υπερβαίνουν τα 10 άτομα, και ανεμποδίστως από πόλη σε πόλη και από νομό σε νομό..
Αφήνω και το άλλο οξύμωρο και αντιφατικό, που είπαν ότι εγκαθιστούν τους  μετανάστες σε "κλειστές δομες".. Μα τότε πώς κυκλοφορούν και μάλιστα ώρες ατέλειωτες;και σε έκταση και περιοχές άπλετες..
Επίσης, αντελήφθησαν ότι θα .. υποφέρουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά!.. οπότε επέτρεψαν μέσα στους λόγους «κατ'εξαίρεση μετακίνησης», να κινούται όσοι φιλόζωοι επιθυμούν να τα ταϊσουν..
Και εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά, καθώς και απορίες -μπορώ να πω απορίες ασυγκράτητης οργής:
1.- Οι Μετανάστες, που μερικοί από αυτούς έτυχαν βεβαίως του Ασύλου, αλλά δεν παύουν να είναι λαθραίως και βιαίως και θρασύτατα εισβαλόντες στον ελληνικό χώρο, ε, λοιπόν, αυτοί είναι υπέρτεροι των Ελλήνων Πολιτών!! οι οποίοι Έλληνες Πολίτες κατοχυρώνονται απολύτως στα δικαιώματά τους από το Σύνταγμα!..
το βρήκα στο διαδίκτυο..

2.- Εάν είναι τόσο ακραία και καταστροφική η πανδημία, πώς και διατί γίνονται τέτοιες κραυγαλέες εξαιρέσεις;; 
Οι Μετανάστες δεν μολύνονται και δεν μολύνουν;; Μάλιστα χωρίς να φημίζονται για τις συνήθειες και έξεις καθαριότητος και υγιεινής;;;;
Και τα αδέσποτα ζώα επίσης.. Γνωστοί μου με διαβεβαιώνουν ότι βγάζοντας τον σκύλο τους έξω, επιστρέφουν και τον οδηγούν κατευθείαν στο λουτρό και καθαρίζουν επιμελώς τα πόδια των τετραπόδων και το μαλλί τους..








 

Τα αδέσποτα, οι ρυπαρές γάτες μάλιστα, που αναρριχώνται επιτηδείως και συστηματικώς στους κάδους απορριμμάτων και εντός αυτών!!!  δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη Δημόσια Υγεία;;  Αφήνω, που και αυτοί οι Κάδοι Απορριμμάτων θα έπρεπε εν καιρώ πανδημίας να απολυμαίνονται μετά το άδειασμά τους καθημερινώς.. Έτσι γίνεται όταν πραγματικά ενσκήπτουν πανδημίες, νομίζω..
  







3.- Με τον ένα Νόμο απαγορεύει τις Θ.Λειτουργίες και επιτρέπει μόνο επίσκεψη για ατομική προσευχή στον Ναό και με τον άλλο Νόμο περί «κατ'εξαίρεση μετακίνησης πολιτών» αποσιωπά και ουσιαστικά απαγορεύει την επίσκεψη στους Ναούς για αυτήν την περίφημη «ατομική προσευχή».
Είπαν μερικοί Εφημέριοι: Δηλώστε το Νο Β6 (αυτό που λέει για τις σωματικές ανάγκες κατοικιδίων!!!  ή για σωματική άσκηση).  Απαντώ: Είσαι σοβαρός, παπά μου, και αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη να ρισκάρω; Αν το οποιοδήποτε όργανο της τάξεως με σταματήσει, θα έχει κάθε τυπικό δικαίωμα να μου χρεώσει ποινή 150 ευρώ, εφ'όσον δεν αναφέρεται ρητώς ως νόμιμη η κίνηση προς το Ναό.
Εδώ δεν συγκρατούμαι από του να καυτηριάσω και την άλλη κραυγαλέα ηλιθιότητα, όπου στο Νο Β5 επιτρέπεται η συμμετοχή σε Γάμους, οι οποίοι όμως προφανώς θα τηρούν τον όρο αποστάσεως 2 μέτρων του ενός από τον άλλον! (και γαμπρου-νύφης, κουμπάρου, ιερέως) αλλά και το άλλο τραγελαφικό δεδομένο ότι κατά την Μ.Τεσσαρακοστή στην Εκκλησία μας δεν τελούνται Γάμοι!!!  (να σημειωθεί ότι στα Δημαρχεία γίνονται γάμοι, αλλά δεν ξέρω αν τηρουνται οι όροι των 8 ατόμων και σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους)..
4.- Ως προς τα αδέσποτα, η κανονική ενέργεια σε καιρό πανδημίας θα ήταν να τα συγκεντρώσουν οι Δήμοι ή όποιοι άλλοι αρμόδιοι φορείς σε συγκεκριμένο χώρο και να τα διατηρήσουν μακριά από κάθε επαφή με τους ανθρώπους, φροντίζοντας πιθανώς και για τη στείρωσή τους, κυρίως όμως για απολύμανσή τους, με τα ενδεδειγμένα κτηνιατρικά φάρμακα, και για στοιχειώδη διατροφή τους. Δίνοντας, αντιθέτως, κάθε ευχέρεια στους φιλόζωους, οι οποίοι όχι σπάνια είναι ιδιόρρυθμοι τύποι, εκτός πάσης λογικής, να ταϊζουν τα αδέσποτα με ο,τιδήποτε (αποφάγια κλπ) και σε οποιαδήποτεε ποσότητα και σε .. πανηγυρική σύναξη της γειτονιάς (γνωστό θέαμα με γάτες) τί κατορθώνουν και κατά πόσο εναρμονίζονται με τα μέτρα καθαριότητος και απολυμάνσεως του κοινωνικού χώρου;;
5.-Τέλος, μεγάλη-μεγίστη απορία δημιουργεί το γεγονός ότι ο Νομοθέτης προβλέπει για τα αδέσποτα ζώα, τα οποία στο κάτω-κάτω από ένστικτο θα βρούνε οπωσδήποτε κάτι να φάνε, και ακόμη πιο κάτω-κάτω δεν θα τους έπεφτε βαρύ να αδυνατίσουν λίγο (γιά 1-2 βδομάδες, που μας είπαν), διότι παραπαχύνανε -το ξέρουμε όλοι- και σέρνονται οι κοιλιές τους στο χώμα, και από την άλλη πλευρά ο Δίκαιος και Σοφός Νομοθέτης επιμόνως αρνείται πεισμόνως, γιατί αρνείται, να προβλέψει κάτι για τις ψυχικές και ουσιώδεις ανώτερες ανάγκες της προσωπικότητος των Χριστιανών;;..
Δηλαδή, ταξινομεί τις πνευματικές ανάγκες (συμπεριλαμβανομένων της αισιοδοξίας, αντοχής, ελπίδος, ψυχραιμίας) των Νομίμων Πολιτών, κατώτερα και χειρότερα από τα αδέσποτα ζώα!.
Έλεος!.
Δικαιούμεθα πλέον να πιστεύουμε ότι δεν είναι κανένας ιός, που κυνηγάμε, αλλά ο Νόμιμος Έλλην Πολίτης και η Νόμιμη και Ευπρεπής και Πολυτιμότατη Ορθοδοξία!..