Μυτιλήνη Ιερά Νήσος

Εν όψει των φοβερών γεγονότων, που διαδραματίζονται στην Μυτιλήνη, και τα οποία έχουν αναστατώσει φρικτά την ζωή των εκεί αδελφών μας, συνελλήνων και συνορθοδόξων, και ενόσω οι Κυβερνήτες μας δεν λαμβάνουν αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μάστιγος ταύτης, αναγκαίο είναι να στρέψουμε το βλέμμα και την ικεσία προς τον ουρανό.
Δίκαιος και Παντοκράτωρ ο Υπέρθεος Κύριος, ο Κυβερνήτης του Παντός, αλλά και μεσίται μας προς την φιλάνθρωπη παρέμβασή Του οι Άγιοι.




Πλησιάζει δε η εορτή του Πολιούχου Μυτιλήνης Νεομάρτυρος Θεοδώρου, ο οποίος το 1832 είχε παρέμβει θαυμαστώς και είχε σωσεί τους κατοίκους από το θανατικό της πανώλους.
Ας προσφύγουμε, λοιπόν, και εμείς στον Άγιο. Δραματικοί πρόσφυγες, όντως, εμείς.
Και μην ξεχνούμε ότι ο Ουρανός απαντά.



Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ανατριχιαστικού αγάλματος, που έστησε ο Δήμαρχος Π.Φαλήρου στην Αθήνα Διονύσης Χατζηδάκης, με τον "καλλιτέχνη" Κωστη Γεωργίου και το ονόμασαν "Φύλαξ", που παρίστανε κόκκινο δαίμονα!.. 
Οι πιστοί διαμαρτυρήθηκαν, ο Μητροπολίτης Ν.Σμύρνης και Π.Φαλήρου Συμεών έστειλε επιστολή, αλλά "ώτα μη ακουόντων" είναι τα των αθέων.. 

Κάποιοι σκέφθηκαν και ετέλεσαν Αγιασμό στη βάση του αγάλματος και το ραντίσανε με αυτόν.

Αποτέλεσμα.
Το άγαλμα στήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2017 (παραμονή του Αγ.Νικολάου)
Ο Αγιασμός έγινε 27 ή 31 Δεκεμβρίου 2017.
Στις 17 Ιανουαρίου έγιναν τα 40 του αφανισμού του "Φύλακα", που δεν μπόρεσε να φυλάξει ούτε τον εαυτό του!!! 



 Συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου έπιασαν φοβεροί άνεμοι, και όπως ο "Φύλαξ" είχε πλωμένα φτερά, ανατράπηκε και επεσε κάτω από την ψηλή κολώνα που τον είχαν στήσει. καια τσακίστηκε!.

Λήγοντας η Εορτή του Πνευματοδιώκτου Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, και αρχίζοντας η Εορτή του μεγάλου Δογματικού Θεολόγου Αγ.Αθανασίου.
Οι υπέρμαχοι της ασεβείας, για να μη δείξουν ότι έπεσε οργή Θεού πάνω τους, έστησαν μια ιστορία ότι περασμένα μεσάνυχτα έφθασαν δήθεν εκεί 15 κουκουλοφόροι με ένα άσπρο φορτηγό χωρίς πινακίδες και με σχοινιά τράβηξαν το επίμαχο άγαλμα και το γκρέμισαν. Τίποτε όμως από αυτές τις μυθοπλασίες δεν επιβεβαιώθηκε και δεν αποδείχθηκε, καμιά κάμερα δεν έπιασε τίποτε, καμιά έρευνα, ανάκριση κλπ δεν συνέβη.
Και ο Φύλαξ εξαφανίσθηκε, δεν ξαναστήθηκε ποτέ!.
Δεηθώμεν λοιπόν, αδελφοί. Αυτό που ολιγωρούν προδοτικά να πράξουν οι Κυβερνήτες μας και μας ρίχνουν στο λάκκο των λεόντων, θα το αναλάβει η Χάρη των Αγίων μας και η Πανθαύμαστη Σκέπη της Κυριας Θετόκου.
Δεηθώμεν..