Άγ.Σπυρίδων

Διαβασα:


Pantelis Demerntzis

12/12/2022

 

♦️Το σώμα του Αγίου Σπυρίδωνα έχει σταθερή θερμοκρασία 36,6 βαθμούς.


♦️Μεγαλώνουν τα μαλλιά και τα νύχια του. Και το πιο περίεργο είναι ότι τα ρούχα που φοράνε αλλάζουν κάθε έξι μήνες, γιατί φθείρονται, σαν να τα έχουν βάλει στο ποτάμι.


♦️Ο κάτοχος της θήκης είπε ότι υπήρχαν περιπτώσεις που το κλειδί απλά δεν μπορούσε να ανοίξει την κλειδαριά της θήκης. Και τότε οι ιερείς ξέρουν, ότι ο άγιος απλά δεν είναι στη λειψανοθήκη, περπατάει στο νησί.


♦️Επιστήμονες από όλο τον κόσμο προσπάθησαν να ερευνήσουν το φαινόμενο των άφθαρτων λειψάνων του Αγίου Σπυρίδωνα και η εκκλησία δεν τους εμπόδισε. Ωστόσο, βιοφυσικοί και βιοχημικοί, αφού μελέτησαν τα λείψανα του αγίου, σήκωσαν μόνο τα χέρια ψηλά.


♦️Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, εκτός από θαύματα, που πολύ συχνά βλέπουν οι επισκέπτες του νησιού της Κέρκυρας.

Δώσε μας, Άγιε, τη βοήθειά σου με την οποία, ξεπερνώντας τις δηλητηριώδεις σκέψεις, που μας παλεύουν αδιάκοπα, να αποκτήσουμε τους χρήσιμους λογισμούς για τη ζωή αυτή και κυρίως για την άλλη..

https://www.facebook.com/groups/255292394833194/posts/1850972008598550/

 

 

Σας επιτρέπω να με κατηγορήσετε ελεύθερα για ολιγόπιστο, ασεβή, ψυχρό ορθολογιστή..

Όμως εμένα με διακατέχει η αγωνία, να αναγόμεθα διαρκώς προς τα άνω και να διευκρινίζουμε την ορθόδοξη πίστη και την αληθινή και γνήσια, την όσο πιο αυθεντική βιοτή εν Χριστώ.

Λοιπόν.

Υπενθυμίζω πρωτίστως ότι θερμοκρασία φυσική ζώντος σώματος μαρτυρείται και για άλλα ι.λείψανα, όπως της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής, όπου το τίμιο χέρι της διασώζεται άφθορο στην Αγιορείτικη Μονή της Σιμωνόπετρας.

Και προχωρώ επί της ουσίας:

Κατ'αρχήν, το ότι είναι αδιάφθορα, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Και δεν είναι αδιάφθορα σαν τις μούμιες των Φαραώ ή σαν τα λείψανα που διατηρούνται ακέραια στην φορμόλη των πανεπιστημιακών εργαστηρίων, ούτε σαν τις κουκλοποιημένες άγιες των Παπικών τύπου Αγ.Ελένης και Αγ.Χριστίνης, ούτε σαν τα έντεχνα διατηρημένα λείψανα στο Παλέρμο, που ανάμεσά τους είναι και η μικρή που.. ανοιγοκλείνει τα μάτια!..

 

Στην ευλογημένη Ορθοδοξία μας, τα ιερά λείψανα διατηρούνται, παραδόξως μεν μη διαλυόμενα και μη όζοντα (όπως γίνεται με όλους τους ανθρώπους), αλλά μέσα στην ταπεινότητα του «οστράκου», του «πήλινου σκεύους», που διακόνησε μια σεμνή, ενάρετη, αγία και τεθεωμένη ψυχή, που έγινε δοχείο αρετής, Ι.Μυστηρίων και αμέτρου Χάριτος.

 


Αυτή την αυγάζουσα Χάρη σέβομεν και επιθυμούμε κάποια ρανίδα εξ αυτής να λάβουμε και να τονωθούμε στον δικό μας αγώνα και την ευσέβεια..

 

Από κει και πέρα, Αν έχει φυσική θερμοκρασία 36,6 ακριβώς!  (προφανώς με τα πιστολάκια της θερμομέτρησης)  Αν μεγαλώνουν τα μαλλιά και τα νύχια (άρα πρέπει να τα κόβουν κάθε τόσο), Αν τα ρούχα φθείρονται ..σαν να πέσανε σε ποτάμι!  Αν το κλειδί της λάρνακας δεν άνοιγε και άρα..  Αν οι Επιστήμονες εξετάσανε (τί;)

Για μας όλα πρέπει να είναι δευτερεύοντα και περιττά για μας.

 

Μελετούμε τον ένθεο βίο του Αγίου, αισθανόμεθα δέος εμπρός στην ιερότατη και θεάρεστη πολιτεία του, παρακινούμεθα κάπως τον προσεγγίσουμε την ολόφωτη ψυχή του, αγγίζουμε ευλαβικά το σκεύος της πιστοποιημένης αρετής και δεόμεθα να μεσιτεύσει για μας ο ευλογημένος Άγιος, παρεστώς στο Υπερουράνιο Θυσιαστήριο και στον Θρόνο του Παντοκράτορος..   

.